Temperli Cam Nedir ?

Hizmet Bölgeleri
Temperli Cam Nedir ?

Günümüzde sıklıkla kullanılan cam çeşitlerinden biri temperli camlardır. Bu cam çeşitleri güçlendirilmiş cam ya da güvenlik camı olarak da bilinir. Normal camlara göre birtakım avantajlara ve farklara sahiptir. Bu camlar hakkında bilgi sahibi olmak için internet sitemize girebilir ve özelliklerini, farklılıklarını öğrenebilirsiniz.

Temperli Camın Diğerlerinden Farkı

Güvenlik camı olarak da bilinen temperli camlar, diğer türlere göre kırılmaya daha çok dayanıklıdır. Normal özelliklere sahip camlar kırıldığı zaman daha çok parçalara ayrılırken temperli camlar daha az ve iri parçalara ayrılmaktadır. Üstelik normal özellikli camlar yaralanmalara daha çok sebep olurken temperli camların daha az sebep olduğu söylenebilir. Konya cam balkon firmaları da bu camın daha güvenilir olduğunun farkında olarak müşterilerine hizmet vermektedir.

Güvenlik camları aynı kalınlığa sahip diğer camlara göre 5 kat daha dayanıklı üretilmektedir. Aynı zamanda diğer cam türlerine göre de ısıya daha çok dayanıklı olarak üretimi yapılmaktadır. Bu şekilde üretilmiş camlar hemen her ilimizde balkonlar için en çok tercih edilen camların başında gelmektedir. Konya ilimizde de üretimi yapılan ve kullanılan bir balkon türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Firmamız asla ucuza kaçmıyor kalitesiz ürün ve işicilik yapmıyoruz.

Konya cam balkon üretiminde adından söz ettiren birtakım firmalar bulunmaktadır. Balkon yapımında sıklıkla kullandıkları malzeme temperli cam olmaktadır. Müşterilerin isteği doğrultusunda cam balkon üretildiği gibi firmaların önerileriyle de cam balkon satışı yapılmaktadır.

Temperli Camın Üretimi Nasıl Olmaktadır?

Temperli camın nasıl üretildiği konusuna değinmeden önce temperleme işleminin ne demek olduğunu açıklamak yerinde olacaktır. Temperleme, camın yüksek sıcaklıktan aniden soğumaya bırakılmasıyla elde edilen yöntemdir. Temperleme işlemi için gerekli olan ısı 600 – 650 derece arasını bulmaktadır.

Sıcaklığın aniden düşmesi ile birlikte camın yüzeyi sertleşmektedir. Önce camın dış kısmı soğumaya başlar, ardından da iç kısmı soğur. Yüzeyde basınç meydana gelirken iç kısımlarda ise çekme işlemi gerçekleşir. Böylece temperli bir cam halini alır. Cam Balkon yaptıran insanların yaşadığı şehirlerden biridir. Dayanıklılık testlerinden geçen temperli cam, balkon için ideal bir cam türü olmaktadır.

Temperli Cam Kırılır mı?

Günümüzde sıklıkla kullanılan cam çeşitlerinden biri olan temperli camlar, kırılıp kırılmadığı konusunda da merak uyandırmaktadır. Temperli camların üretimi esnasında kırılma testine tabi tutulmaktadır. Kullanımı esnasında da baskı ve şiddete maruz kalınca kırılma olmaktadır. Ancak diğer cam türlerine göre daha dayanıklı olmakla birlikte kırıldığı zaman etrafa saçılan parçacıklar daha büyük ve az olmaktadır. Bu nedenle Konya teras kapatma ve Konya balkon kapatma konusunda uzman firmalar bu konuda müşterilerine gerekli bilgilendirmeyi ve önerileri sunmaktadır. Cam balkon hakkında detaylı bilgi almak için internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Temperli Cam Kullanım Alanları

Temperli camların kullanım alanları oldukça geniştir. Normal camlara göre daha dayanıklı ve daha güvenilir olması dolayısıyla kullanım alanı da genişlemektedir. Temperli camların kullanım alanları şu şekilde sıralanabilir:

  • Binaların dış kısımlarında
  • Fırınların dış kapaklarında
  • Otomobil ve diğer araçlarda
  • Duşakabin camlarında
  • Aksesuar olarak kullanılan sehpa ve masa camlarında
  • Korkuluk olarak kullanılan camlarda
  • Camdan yapılan mobilyalarda
  • Cam tabaklarda ve tepsilerde temperli camların kullanımı söz konusudur.

 

Temperli Cam Çeşitleri

Temperli Cam Fiyatları kullanılan malzemeye göre değişiklik göstermektedir. Kullanılacak olan temperli camın büyüklüğü fiyatı belirleyen unsurların başında gelmektedir. 

Sizde Katlanır Cam Balkon yaptırmaya karar verdiyseniz hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 


 

Yeni Nesil Katlanır Cam Balkon Sistemleri Nedir ? Konya Katlanır Cam Balkon Kullanmanın Avantajları Nelerdir ? Katlanır Cam Balkon Sistemleri Katlanır Cam Balkonda Isı Kaybı Yaşanır mı ? Konya Cam Balkon Plise Perde Konya Cam Balkon Fiyatları Konya Cam Balkon Firmaları Katlanır Cam Balkon Aksesuarları Su Geçirmez Yeni Nesil Konya Cam Balkon Sistemleri Kış Bahçesi ve Katlanır Cam Balkon Sistemleri Cam Balkon Nasıl Temizlenir ? Katlanır Cam Balkon ve Pvc Pimapen Arasındaki Farklar Nelerdir ? Cam Balkon Yaptırmak Yasal mı ? Perdeli Cam Balkon Sistemleri ( Konya Plise Perde ) Temperli Cam Nedir ? Cam Balkon Yaptırmanız İçin Nedenler ? Katlanır Cam Balkon Sistemlerinin Güvenliği Katlanabilir Isı Camlı Cam Balkon Sistemleri Konya Cam Balkon Ustaları ve Firmaları Konya Cam Balkon Yaptırmak Bizi Tercih Ediyor Katlanır Cam Balkon Bakımı Nasıl Olmalıdır ? Çocuklarınız İçin Yeni Oyun Alanları Yaratın Evcil Hayvanlarınız için Güvenli Alanlar Oluşturun Cam Balkonda Yağmur Kanalı ve Yararları Cam Balkon İmalatı Cam Balkon Sisteminde Renkler Cam Balkon Montaj Sonrası Hemen Temizlenir mi ? Cam Balkon Neden Su Alır ? Cam Balkonum Su Alıyor Ne Yapmalıyım ? Cam Balkonuma Plise Perde Yapılır Mı ? Plise Perde Sistemleri Nelerdir ? Plise Perde Nasıl Temizlenir ? Plise Perde Çeşitleri Nelerdir ? Plise Perde Konya Plise Perde Kalitesi Nasıl Anlaşılır ? Konya Plise Perde İmalatçıları Konya Plise Perde Sistemleri Nelerdir ? Cam Balkonum Ses Alıyor Ne Yapmalıyım ? Cam Balkonun Hayatımızdaki Yeri Nedir ? Cam Balkon Camları Kırılır mı ? Hangi mevsimde Cam Balkon Yaptırmalıyım ? Cam Balkon Yaptıracağınız Firmayı Özenle Seçmelisiniz Plise Perde Neden Yaptırmalıyım ?